6 goda anledningar till att ta Medox regelbundet

Genom att ta Medox varje dag kompletterar du din kost med antocyaniner från blåbär och svarta vinbär. Nyttigheterna i dessa bär har visat sig vara förknippade med att kunna bibehålla en rad normala funktioner i kroppen* och  blåbär kompletterar de naturliga antioxidativa systemen mot oxidativ stress.

* Läs mer om respektive bär och hälsopåstående här.

  •         Skyddar cellerna med antioksidanter
  •         Synen och ögonhälsan
  •         Immunsystemets normala funktion
  •        Perifer blodcirkulation och blodkärlens normala funktion
  •         Kolesterolbalansen
  •         Musklernas normala funktion

Medox är ett unikt kosttillskott med svenska blåbär och svarta vinbär, som innehåller antocyaniner. Antocyaniner är de blåsvarta färgämnena i skalet hos vilda blåbär och svarta vinbär. En kapsel innehåller 210 mg extrakt av blåbär och svarta vinbär, varav hela 80 mg intakta antocyaniner. Detta motsvarar två rejäla nävar av de färska bären.

Ett tryggt val

Medox med blåbärs- och svarta vinbärsextrakt har utvecklats med hjälp av lång tids forskning. Det finns idag över 30 publicerade studier där Medox använts i olika sammanhang. 

Beställ medox här

Goda anledningar

Här ges du en närmare beskrivning av goda anledningar till varför du bör inta Medox och komplettera din kost med blåbär och svarta vinbär varje dag:


1. Hjälp för ansträngda och åldrande ögon

Synen är ett viktigt sinne för att vi ska kunna orientera oss och kommunicera och vi använder ögonen ständigt, utom då vi sover. Synen, liksom flera andra sinnen, försämras tyvärr ofta med stigande ålder. Från 40 års ålder minskar näthinnans ljuskänslighet, vi får sämre mörkerseende och det blir svårare att urskilja kontraster. 

Men ögonen, liksom resten av kroppen, behöver rätt näring för att hålla sig i god form. Det betyder att du bör äta en hälsosam och varierad kost som är rik på olika vitaminer, antioxidanter och mineraler. Särskilt gynnsamt för ögonen är det om du får i dig antocyaniner från blåbär, som finns i Medox. Blåbär, som innehåller antocyaniner, är också bra för den perifera blodcirkulationen, vilket kan påverka blodkärlen på ögonens näthinna – och kan därmed bidra till en normal ögonhälsa och bibehållen synförmåga.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM NORMAL ÖGONHÄLSA

 

2. Immunsystemets normala funktion

Immunsystemet är ett avancerat och smart system som skyddar och stödjer kroppen, men kan emellanåt behöva lite hjälp. Innehållet av de svarta vinbären i Medox bidrar till immunsystemets normala funktion.

Men det är också viktigt att vara aktiv och äta nyttigt. Frossa i färgglada bär, frukt och grönt för att få i dig vitaminer, mineraler och antioxidanter.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM IMMUNSYSTEMET

 

3. Perifer blodcirkulation och blodkärlens normala funktion

En normal perifer blodcirkulation är viktig för hela kroppen och speciellt för ögonen. Det märks ofta inte att man inte har en normal perifer cirkulation, men det bör ändå tas på allvar.

Det du själv kan göra för att bidra till en normal perifer blodcirkulation är bland annat att sluta röka, röra på dig regelbundet och äta nyttigt. Begränsa intaget av mättat fett och rött kött samt se till att äta rikligt med fisk, fullkornsprodukter, grönsaker, frukt och bär. Medox med blåbär bidrar till blodkärlens normala funktion och normal perifer blodcirkulation.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM NORMAL BLODCIRKULATION

 

4. Den viktiga Kolesterolbalansen

Kolesterol är en viktig del av blodfetterna men obalans i kolesterolvärden är förknippat med hälsorisker så det är bra att kontrollera blodfetter och kolesterolbalans genom ett blodprov. Det är viktigt att ha kontroll på blodfetterna och främst kolesterolet om man kommer lite upp i åren eller är lite för överviktig.

I vissa fall är det ärftligt, men oftast är det livsstilen som påverkar kolesterolvärdet. Det finns därför några olika saker som du själv kan göra för att bibehålla en balanserad kolesterolnivå. Det allra viktigaste är att ha en hälsosam kost. Det är viktigt att du får i dig mindre mättat fett, samtidigt som du ska äta rikligt med frukt, bär, grönsaker och fibrer. Undvik rökning och överdrivet alkoholintag, och se till att du rör på dig regelbundet.

Medox, som innehåller blåbär, bidrar till att bibehålla en normal kolesterolbalans.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM KOLESTEROLBALANSEN

 

5. Musklernas normala funktion

Få saker kan vara så förödande för livskvaliteten som att musklerna inte fungerar normalt.

Något av det viktigaste som du själv kan göra för att bibehålla normal funktion hos musklerna är naturligtvis att hålla igång dem med daglig rörelse. Stillasittande är musklernas fiende och det du gör varje dag spelar stor roll över tid, även om du inte aktivt tränar hårt. Kroppen blir inte yngre, och ett långt liv sätter sina spår. Kombinera därför aktivitet med en hälsosam och varierad kost samt tillräckligt med vatten och sömn. Komplettera gärna med Medox som innehåller svarta vinbär som bidrar till normal muskelfunktion.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM MUSKLERNAS NORMALA FUNKTION

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.