Återhämtning och näring är lika viktigt som intensiv träning

Tycker du om att ge kroppen en ”omgång” med ett riktigt intensivt träningspass? Tänk på att återhämtning, vila och riktig näring är minst lika viktigt som intensiv träning om du vill bli starkare och komma i bättre form.

beställ medox här

När du pressar dig själv hårt under ett träningspass så händer mycket i kroppen. Hjärtat jobbar mer och snabbare, och musklernas syrebehov ökar.

Ömheten du kan känna efter träning beror delvis på att musklerna arbetar hårt utan att få tillräcklig syretillförsel. Då hopar sig slaggprodukterna som orsakar stelhet.

Samtidigt sker ett rent mekaniskt slitage. Vila och återhämtning är därför mycket viktigt för att musklerna ska återgå till sin normala funktion och så småningom bygga upp mer styrka. Det är faktiskt när du vilar som kroppen återbyggs och blir starkare.

Kom ihåg att hjärtat också är en muskel

Det kan också vara en bra idé att lägga in regelbunden träning med låg intensitet, eller så kallade återhämtningspass. Du utför då enklare versioner av de övningar som gjorde dig öm och stel från början.

PASSA PÅ: Väljer du vårt prisvärda och populära OPTIMAL-paket sparar du 20% och får dessutom din försändelse fraktfritt.

Detta ökar blodgenomströmningen i trötta muskler och bidrar till att kroppen snabbare återhämtar sig. Kom ihåg att även hjärtat är en muskel och att det är under återhämtningen efter träning som hjärtmuskeln stärks.

Blåbär och svarta vinbär kan hjälpa

Kosten och näring är mycket viktigt för återhämtning. Se till att du får i dig mat och dryck direkt efter träningen, i synnerhet vätska, kolhydrater och protein.  Visste du att även blåbär och svarta vinbär kan hjälpa till med återhämtningen? Detta beror till stor del på en särskild typ av antioxidanter, antocyaniner, som finns i färgämnet hos de mörka bären.

Blåbär, som är en antioxidant, kan bidra till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress samt bidra till blodkärlens normala funktion och normal perifer blodcirkulation. Svarta vinbär bidrar till musklernas och immunsystemets normala funktion. Att ta en daglig dos av Medox kan därför vara ett bra komplement till en hälsosam kost och en aktiv livsstil när du tränar! 

beställ medox här

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.