Immunsystemet

Kroppens immunsystem är både fantastiskt och komplicerat. Kroppens celler finns i hela kroppen och har olika uppgifter. Några utgör inte bara ett skydd, utan kan också angripa och ödelägga mikroorganismer och främmande ämnen som har kommit in i kroppen. Därför jobbar immunsystemet ständigt med att stoppa bakterier, virus och svampangrepp, som angriper oss.

Beställ medox här

Tyvärr är det bara så att några är födda med ett bättre immunsystem än andra. Men det finns flera saker du kan göra för att stödja ditt immunsystem.

  • Handtvätt och god hygien är en förebyggande åtgärd som har god effekt. 
  • Se också till att du håller dig varm och att du mår bra.  Av samma orsak är det viktigt med tillräcklig sömn, så att immunsystemet är utvilat.
  • Det bästa rådet är den upprepade frasen: Ät nyttigt och varierat, och var aktiv. En kost med mycket mörka bär, frukt och grönt innehåller många viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter som kan bidra till immunsystemets normala funktion.

 

5 tips för ett normalt fungerande immunsystem

1. Varierad och balanserad kost: Ät mer frukt och grönt, glöm inte bär! Det finns en orsak till att Livsmedelsverket rekommenderar 500 gram om dagen. Genom att tillföra dessa vitaminrika livsmedel med sina naturliga antioxidanter, som skyddar kroppen mot fria radikaler (oxidativ stress) kan du påverka din hälsa i en positiv inriktning. Speciellt svarta vinbär kan hjälpa dig till en normal hälsa och bidra till ett normalt fungerande immunsystem.

2. Tillräcklig sömn och vila: Om kroppen konstant går på högvarv blir man utmattad, vilket påverkar immunsystemet. När du sover går kroppen ner i viloläge. Den arbetar på minimal nivå och använder endast den energi som krävs för att upprätthålla livsnödvändiga funktioner. När kroppen vilar reparerar den samtidigt sig själv.

Ren växtkraft i blåbär

Bärens mörka färg kommer från molekyler som heter antocyaniner – naturliga antioxidanter, som skyddar kroppens celler mot oxidativ stress. Det är dessa som Medox-kapslarna innehåller. 

3. Lyssna på kroppen: Med en stressig vardag blir du fort utmattad och blir trött. Om du tränar mycket eller belastar kroppen fel kan du också uppleva att det inte känns bra. Detta innebär inte att du är sjuk, utan att kroppen ger dig en signal om att du måste sakta ner – något du bör lyssna på.  

PASSA PÅ: Väljer du vårt prisvärda och populära OPTIMAL-paket sparar du 20% och får dessutom din försändelse fraktfritt.

4. Sluta med alkohol och rökning: Tobak och alkohol påverkar hälsan generellt, inte bara immunsystemet. Intaget bör begränsas, och om möjligt stoppas helt. Drick vatten som sköljer rent systemet och som gör det lättare för immunsystemet att göra sitt jobb.

5. Motion: Det går tyvärr inte att undgå fysisk aktivitet. När du tränar gör sig kroppen av med slaggprodukter, vilket bidrar till den allmänna cirkulationen. Samtidigt får kroppen ökad tillförsel av näringsämnen och syre. En kombination av motion och bra kost bidrar till ett normalt fungerande immunsystem.

Medox innehåller svarta vinbär som bidrar till immunsystemets normala funktion. Medox innehåller också antioxidanter från blåbär, som skyddar kroppens celler mot oxidativ stress.

Låt Medox med sina svenska vilda blåbär och svarta vinbär innehållande antocyaniner vara en del av din vardag året runt. 

HÄMTA DITT ERBJUDANDE HÄR

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.