Visste du att blåbär är bra för synen?

När mer än hälften av våra sinnesintryck kommer genom ögonen är det viktigt att ägna dem lite extra uppmärksamhet. Att äta och leva hälsosamt är också viktigt för friska ögon, men är du medveten om att det finns ett kosttillskott som kan hjälpa ögonhälsan?

BESTÄLL MEDOX HÄR

En hälsosam kost är viktig för vår allmänna hälsa, och att äta hälsosamt och varierat hjälper kroppen att må bra. Precis som resten av kroppen så behöver ögonen också omsorg och bra näring för att hålla sig friska.

När vi blir äldre så försvagas en del av kroppens funktioner. Bland annat så blir det svårt för cellerna att förnyas, vilket kan påverka ögats hälsa. Kvaliteten på synen försämras också. Så vad kan du göra för att upprätthålla friska celler och vävnader i ögat? Svaret är antioxidanter.

Antioxidanter bidrar till ögats normala funktion

Vad vi äter påverkar vår syn och ögonhälsa både direkt och indirekt. Nedsatt syn kan orsakas av livsstilsrelaterade sjukdomar, genom att äta hälsosamt och ha en aktiv livsstil kan du hjälpa till att förebygga dessa. Det har gjorts mycket internationell forskning på vilka näringsämnen som är viktiga för synen, och det rekommenderas att man får i sig tillräckligt av vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Frukt och grönt är känt som viktiga källor till antioxidanter och antocyaniner. Blåbär har visat sig ha ett mycket högt innehåll av dessa – och speciellt de nordiska, vildväxande blåbär som gör både mun och fingrar lila. Därför är blåbär guld värda för synen.

PASSA PÅ: Väljer du vårt prisvärda och populära OPTIMAL-paket sparar du 20% och får dessutom din försändelse fraktfritt.

Blåbär bidrar till normal synförmåga

Hur mörk färg bären har är av stor betydelse, för det är nämligen i de naturligt förekommande färgämnena som vi hittar antocyaniner. Och som en tumregel kan man säga att ju mer färgextrakt bären innehåller – desto mer antocyaniner får du med på köpet.

Kosttillskottet Medox är proppfullt av blåbär, och varenda kapsel innehåller hela 80 milligram antocyaniner.

Lägg grunden för att upprätthålla en bra syn de kommande åren genom att dra fördel av de positiva egenskaperna hos antocyaninerna. Genom att ta den dagliga dosen av Medox, som är 1–2 kapslar, tar du också ett viktigt steg mot en bättre hälsa.

Medox innehåller blåbär som bidrar till och bibehåller ögats normala funktion samt bidrar till normal synförmåga. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.

BESTÄLL MEDOX HÄR

 

MEDOX® med ingredienserna blåbär och svarta vinbär, som innehåller antocyaniner, har flera dokumenterade hälsoegenskaper:


Blåbär bidrar till:

  • Att skydda cellerna mot oxidativ stress
  • Ögonens normala funktion och synförmåga
  • Blodkärlens normala funktion och normal perifer blodcirkulation
  • Ett balanserat kolesterol


Svarta vinbär bidrar till:

  • Immunsystemets normala funktion
  • Musklernas normala funktion


Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.