Normalt fungerande immunsystem

Vår kropp påverkas ibland av yttre ämne som gör att immunsystemet måste arbeta lite extra, vilket immunsystemet mår bra av, men många tar det för givet. Det är viktigt att ha ett normalt fungerande immunsystem året runt.

prova medox gratis

Det är viktigt med ett normalt fungerande immunsystem

Immunsystemet är kroppens avancerade och intelligenta mekanism som hjälper till att skydda vår kropp. Immunsystemet kämpar mot inkräktare i vår kropp och känner dessutom igen dessa inkräktare nästa gång de angriper vår kropp.

Ett normalt immunsystem gör sitt jobb för att bidra till vår hälsa. Det finns flera anledningar till att immunsystemet försämras. Ibland startar det i ung ålder, och andra gånger när man blir äldre.

Nedsatt immunsystem

Sömnbrist och för lite vila, en stressig vardag, brist på nödvändiga näringsämnen, överdrivet intag av alkohol, cigaretter och narkotika, samt biverkningar av läkemedel och behandlingar av specifika sjukdomar är några av de vanligaste orsakerna till nedsatt immunsystem.

PASSA PÅ: Nu kan nya kunder ta del av vårt introduktionserbjudande att prova Medox gratis i 30 dagar och komma igång.

5 tips för ett normalt fungerande immunsystem

1. Varierad och balanserad kost: Ät mer frukt och grönt. Det finns en orsak till att Livsmedelsverket rekommenderar 500 gram om dagen. Glöm inte bär! Genom att tillföra dessa vitaminrika livsmedel med sina naturliga antioxidanter, som skyddar kroppen mot fria radikaler (oxidativ stress) kan du påverka din hälsa i en positiv inriktning. Speciellt svarta vinbär kan hjälpa dig till en normal hälsa och bidra till ett normalt fungerande immunsystem.

2. Tillräcklig sömn och vila: Om kroppen konstant går på högvarv blir man utmattad, vilket påverkar immunsystemet. När du sover går kroppen ner i viloläge. Den arbetar på minimal nivå och använder endast den energi som krävs för att upprätthålla livsnödvändiga funktioner. När kroppen vilar reparerar den samtidigt sig själv.

3. Lyssna på kroppen: Med en stressig vardag blir du fort utmattad och blir trött. Om du tränar mycket eller belastar kroppen fel kan du också uppleva att det inte känns bra. Detta innebär inte att du är sjuk, utan att kroppen ger dig en signal om att du måste sakta ner – något du bör lyssna på.  

4. Sluta med alkohol och rökning: Tobak och alkohol påverkar hälsan generellt, inte bara immunsystemet. Intaget bör begränsas, och om möjligt stoppas helt. Drick vatten som sköljer rent systemet och som gör det lättare för immunsystemet att göra sitt jobb.

5. Motion: Det går tyvärr inte att undgå fysisk aktivitet. När du tränar gör sig kroppen av med slaggprodukter, vilket bidrar till den allmänna cirkulationen. Samtidigt får kroppen ökad tillförsel av näringsämnen och syre. En kombination av motion och bra kost bidrar till ett normalt fungerande immunsystem.

Medox innehåller svarta vinbär som bidrar till immunsystemets normala funktion. Medox innehåller också antioxidanter från blåbär, som skyddar kroppens celler mot oxidativ stress.

HÄMTA DITT ERBJUDANDE HÄR

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.