Blåbär kan bidra till att bibehålla en normal kolesterolbalans och sunda blodfetter

Även om det i vissa fall är ärftligt, så är det ofta livsstilen som påverkar kolesterolhalten hos de flesta. Som tur är kan du själv göra vissa saker för att hålla kolesterolet på en balanserad nivå.

BESTÄLL MEDOX  HÄR

Men vad är egentligen kolesterol? Kolesterol är förenklat ett fettämne som vi inte klarar oss utan. Det är en helt nödvändig byggsten som kroppen själv producerar och som är oumbärlig för alla våra celler. Det transporteras i blodet via stora transportmolekyler, och det är dessa som avgör om fettämnet har en bra eller dålig inverkan på blodkärlen – även känt som bra och dåligt kolesterol.

Om kolesterolet binder sig till en LDL-molekyl är det med tiden inte nyttigt. Detta kallas därför det ”dåliga” kolesterolet. Om fettämnena däremot binder sig till den ”bra” HDL-molekylen fraktas kolesterolet istället bort från kärlväggarna. Det bästa för hälsan är ett balanserat totalvärde mellan dessa två i blodet.

Balansera kolesterolet

Det viktigaste du själv kan göra för ditt kolesterol är att ha en hälsosam kost. Få därför i dig mindre mättat fett och ät frukt, bär, grönsaker och fibrer. Undvik dessutom rökning och överdrivet alkoholintag och se till att du rör på dig regelbundet. 

PASSA PÅ: Väljer du vårt prisvärda och populära OPTIMAL-paket sparar du 20 procent och får dessutom din försändelse fraktfritt.

Alla känner inte till att blåbär kan bidra till att balansera kolesterolet. Färgämnet hos de blå bären är nämligen en särskild typ av antioxidant, så kallade antocyaniner. Forskning visar att dessa naturliga antioxidanterna kan bidra till att upprätthålla en normal kolesterolbalans, och dessutom skydda kroppen mot fria radikaler och därmed mot oxidativ stress.

Det är dessa antocyaniner från blåbär och svarta vinbär som Medox-kapslarna innehålleri en hög koncentration.

Balanserar kolesterolnivåerna

Studier med Medox  - med blåbärs och svarta vinbärsextrakt - avseende kolesterol visar att kosttillskottet innehållande blåbär bidrar till att balansera kolesterolet. Medox är dessutom vetenskapligt dokumenterad genom andra studier som utförts vid universitet och universitetssjukhus både i Sverige, Norge och internationellt.

Att ta en daglig dos av Medox kan därför vara ett bra komplement till en hälsosam kost och en aktiv livsstil.

HÄMTA DITT ERBJUDANDE HÄR

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.