Svartvinbärsmarshmallows

Svartvinbärsmarshmallows

Marshmallows de luxe! Till kaffet, eller varför inte till ett glas bubbel i sommarens skymningsljus. Sweet!

Mängd: 10 st 
Konditor: Daniel Roos

Ingredienser

Mördeg
200 gsmör, osaltat
130 gflorsocker
240 gvetemjöl
3 gsalt
2 stägg
Marshmallows - 2 delar
Del 1
35 gsvartvinbärspurè (mixade bär)
75 gflytande glykos eller glykossirap

Del 2
35 gsvartvinbärspurè (mixade bär)
75 gflytande glykos eller glykossirap
15 ggelatinblad
150 gsocker
200 gvit choklad till topping

 

Metod

Mördeg

Skär smöret i små bitar blanda det i en hushållsassistent. Tillsätt sedan de torra ingredienserna. När degen får ”sandkonstistens” tillsätter man äggen och kör degen tills den går ihop. Låt degen vila någon timme i kylen. Kavla degen så tunn som möjligt, 1½ mm. Skär ut bitar som är 2½ cm breda och 8 cm långa. Baka dom sedan på 175° C ca 3-4 min.

Blåbärsmoussen

Vispa kesella, Philadelphiaost och strösocker. Vispa grädden löst. Lägg gelatinbladen i blöt. Värm blåbärspurén och smält i gelatinet. Blanda sedan purén med ostblandningen. Avsluta med att blanda ner den lättvispade grädden.

Svartvinbärsmarshmallows

Börja med att blötlägga gelatinet. Vispa ena delen glykos med ena delen svartvinbärspuré. Tag den andra delen glykos och den andra delen svartvinbärspuré och koka det med strösockret till 110° C. Tillsätt gelatinet i den kokande blandningen och häll det på invertsocker- och svartvinbärspurévispet. Vispa smeten till en fluffig maräng. När smeten är ca 30° C fyller man upp i spritspåse, klipper av spetsen och spritsar i längder på en silikonmatta. Låt det stelna över natten och skär den sedan i 8 cm långa stänger.

Montering

Lägg marshmallowsstängerna på mördegskexen och täck med vit choklad som smälts i kastrull.

Klicka för att ladda ner receptet (PDF, 138KB)