Svartvinbärsmarmelad

Kaffe och avec efter en god middag. Då smakar en sötsyrlig marmelad som bäst.

Mängd: 16 st
Konditor: Daniel Roos

Ingredienser

Svartvinbärsmarmelad
225 gströsocker
90 gvatten
75 gglykos
100 gsvartvinbärspurè (mixade bär)
16 ggelatin
4 gvinsyra

 

Metod

Svartvinbärsmarmelad

Blötlägg gelatinet. Koka strösocker med vatten och glykos till 140°C. När sockret når 140°C blandar man i svartvinbärspurén och kokar till 120°C. Tag undan kastrullen och rör i gelatinet och vinsyran.

Montering

Fyll upp marmeladen i små silikonformar och strö socker på så det täcker hela botten. Låt marmeladen stelna över natten. Tryck ur dom ur formarna och rulla dem i strösocker

Klicka för att ladda ner receptet (PDF, 149KB)