Svartvinbärs-crème

Svartvinbärs-Crème brûlée

När brûléen ska serveras kommer den lilla gasbrännaren i spel. Vackert och gott med den söta, krispiga ytan.

Mängd: 4 st.
Konditor: Daniel Roos

Ingredienser

Creme Brûlée
150 gvispgrädde
80 gsvartvinbärspurè
70 gmjölk
1 stvaniljstång
85 gäggula
60 gströsocker

150 g

råsocker vid bränning

 

Metod

Crème brûlée

Koka vispgrädde och svartvinbärspuré med mjölk och vaniljstång. Ställ i kyl och låt svalna. Blanda äggula och strösocker, rör försiktigt ner det i den kylda gräddblandningen. Det viktiga är att man inte vispar smeten och får in luft utan att man rör med en slickepott. Sila smeten och fyll upp i formar. Baka brûléen i 95°C ca 1 timme. Man får skaka lite på formen och se så det har satt sig. Obs: baka inte brûléen i vattenbad. När brûléen är färdig låter man den stelna några timmar i kylen.

När det är dags för servering täcker man ytan med råsocker och bränner av med en brännare tills dom blir gyllenbruna.

Klicka för att lasta ner receptet (PDF, 127KB)