Blåbärspannacotta

”Panna cotta” är italienska för kokt grädde! Blåbärssmaken lyfts av vaniljen. Ljuvligt vacker dessert!

Mängd: 6 st
Kock/konditor: Daniel Roos

Ingredienser

Blåbärspannacotta
250 gblåbärspuré (mixade bär)
250 ggrädde
50 gsocker
1 stvaniljstång
2 stgelatinblad

 

Metod

Blåbärspannacotta

Koka blåbärspurén med grädde, socker och vaniljstång. Tillsätt därefter gelatinet. Låt smeten vila i kylen ca 30 min och fyll sedan upp smeten i glas. Låt pannacottan sätta sig i kylen alt frysen.

På den här har jag tagit litet av smeten och fryst i kulform för isbitar och lagt på toppen som dekoration. Men det är överkurs!

Ätbara blommor lyfter varje dessert till mästarnivå.

Klicka för att ladda ner receptet (PDF, 133KB)