Blåbärsmuffins

Perfekt till sommarens fika i bersån eller på picnic i det gröna. Saftigt, syrligt och med en härlig smak av blåbär.

Mängd: 10 st
Konditor: Daniel Roos

Ingredienser

Blåbärssylt
300 gblåbär
250 gsyltsocker
1/2 stkcitron, saften
Muffinssmeten
115 gsmör
100 gmjölk
100 gägg
225 gsocker
160 gmjöl
5 gbakpulver

 

Metod

Blåbärssylt

Koka alla ingredienser till sylten i två minuter och låt sedan svalna i kylen.

Muffinssmeten

Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret och tag bort det från värmen. Rör samman mjölken och smöret. Häll försiktigt i smörblandningen med äggen och avsluta med mjöl och bakpulver. Fyll upp smeten i formar till hälften. Fyll en spritspåse med blåbärssylten och spritsa en liten klick i muffinssmeten. Fyll på med lite smet och baka muffinsen på 200oC ca 6-8 min.

Klicka för att ladda ner receptet (PDF, 123KB)