Trefaldige Vasaloppsvinnaren hyllar Medox

En av tidernas främste Vasaloppsåkare – och en trogen användare av Medox.  Nu berättar den trefaldige Vasaloppsvinnaren Daniel Tynell om hur blåbärskapslarna blev en viktig del av hans hälsosamma liv.

– Som idrottare är du extremt noggrann med vad du stoppar i dig, säger Daniel Tynell.

BESTÄLL MEDOX HÄR

Daniel Tynell, 45, har stått på ett par skidor så länge han kan komma ihåg. Uppvuxen i Grycksbo i Dalarna präglade skidåkningen hans uppväxt, och är man som Daniel fostrad i Dalarnas skidspår så är Vasaloppet och dess historia ständigt närvarande. 

Jag har egentligen alltid tävlat, och karriären som skidåkare började tidigt och det gick också väldigt bra för mig inledningsvis, berättar Tynell. 

“Jag fortsatte att kämpa på”

Men drömmen om att bli en framgångsrik skidåkare såg länge ut att stanna vid just en dröm. Anledningen? Immunsystemet fungerade inte som han önskade under åren som junior, under tiden på skidgymnasiet och hela vägen upp till senioråldern.

– Resultaten uteblev, men jag fortsatte att kämpa på, berättar Daniel.

Han drömde om OS och VM – men så var det ju det där med Vasaloppet också. 

Kommer man från Dalarna så ska man åka Vasaloppet, slår Daniel fast. 

Sin första pallplats i loppet tog han 2001 som 25-åring, och ingen var mer förvånad än Daniel själv när han gled in som trea. 

– Tredjeplatsen kom helt klart som en blixt från klar himmel, det var då satsningen på långlopp började. 

Vann sitt första Vasalopp

Året därpå vann han sitt första Vasalopp, och nu  tog skidkarriären fart. Men problemen fanns fortfarande där som ett hinder. Som elitskidåkare var Tynell extremt noga med vad han åt och drack. 

– Kosten är så klart superviktig, men jag saknade kunskap kring hur jag kunde komplettera den på ett bra sätt. Det var då jag kom i kontakt med Magnus Nylander. 

Magnus Nylander är expert på kost och näring, eller som Daniel beskriver det:

Det han inte vet om det vi stoppar i oss och hur det påverkar kroppen är inte värt att veta. Han hade kunskapen som jag saknade och gjorde bland mycket annat en cocktail av vitaminer och antioxidanter. I den blev Medox en jätteviktig produkt. Magnus hade stenkoll på Medox och dess antocyaniner som är bra för kroppen. 

“Medox är naturligt“

Medox tillverkas av svenska vilda blåbär och svarta vinbär, något som var viktigt för Tynell. 

– Som idrottare är du extremt noggrann med vad du stoppar i dig, speciellt kosttillskott. Medox är naturligt och man får bären i en hög koncentration, man får helt enkelt i sig de bästa ämnena.

Daniel Tynell beskriver mötet med Magnus Nylander som början på en ny resa – där även flera andra viktiga bollplank ingick, bland annat en mental coach. Fokus låg på att ha ett normalt fungerande immunsystem.

Tillsammans med alla runt mig lyckades jag förändra mig. Medox var och är en viktig del av resan med att minimera antalet dagar borta från skidåkningen, och helt enkelt optimera helhetshälsan. 

En väldigt framgångsrik skidkarriär, med bland annat tre Vasaloppssegrar, fick dock ett abrupt slut för tre år sedan. Hjärtbesvär satte stopp för en fortsatt satsning, något som uppdagades när han var mitt i förberedelserna inför vad som hade kunnat bli den fjärde Vasaloppssegern. 

PASSA PÅ: Väljer du vårt prisvärda och populära OPTIMAL-paket sparar du 20% och får dessutom din försändelse fraktfritt.

Därför finns Medox alltid med 

– Det var en brutal händelse och en stor omställning för mig. Idrotten, och i synnerhet Vasaloppet, hade format mig och min personlighet. På en sekund blir inte det längre möjligt igen, säger Daniel, och fortsätter:

– I dag när jag blickar tillbaka kan jag dock se hur hela skidkarriären varit som en enda lång och väldigt värdefull utbildning i ett personligt ledarskap.

Daniel var inte klar med skidåkning, långt därifrån. I dag är han, bland mycket annat, teamchef för Team Tynell, där han med sin egen erfarenhet coachar och stöttar teamets skidåkare. Han själv och resten av teamet äter fortfarande Medox varje dag.

Medox finns alltid med i packningen, det är väldigt enkelt och behändigt att ha med sig några askar. Det är fortfarande en viktig del i vardagen, då jag vill skapa förutsättningar för att må så bra som möjligt, säger Daniel, och fortsätter:

– Ett fullvärdigt näringsintag är en viktig del för att må bra – och där är Medox en mycket viktig del. 

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil, och Medox är ett lysande komplement för alla som vill investera i sin hälsa.

HÄMTA DITT ERBJUDANDE HÄR

MEDOX® med ingredienserna blåbär och svarta vinbär, som innehåller antocyaniner, har flera dokumenterade hälsoegenskaper:


Blåbär bidrar till:

  • Att skydda cellerna mot oxidativ stress
  • Ögonens normala funktion och synförmåga
  • Blodkärlens normala funktion och normal perifer blodcirkulation
  • Ett balanserat kolesterol


Svarta vinbär bidrar till:

  • Immunsystemets normala funktion
  • Musklernas normala funktion


Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.