Trefaldige Vasaloppsvinnaren hyllar Medox

En av tidernas främste Vasaloppsåkare – och en trogen användare av Medox. 

Nu berättar den trefaldige Vasaloppsvinnaren Daniel Tynell om hur blåbärskapslarna blev en viktig del av hans hälsosamma liv.

– Medox är naturligt och man får bären i en hög koncentration, säger Daniel Tynell.

BESTÄLL MEDOX HÄR

Sin första pallplats i Vasaloppet tog Daniel redan 2001 som 25-åring.

Året därpå vann han loppet, och därmed tog skidkarriären fart. Men problemen med återkommande förkylningar som han kämpat med sedan länge fanns fortfarande där som ett hinder. Som elitskidåkare var Tynell extremt noga med vad han åt och drack. 

Kosten var och är så klart superviktig, men jag saknade kunskap kring hur jag kunde komplettera den på ett bra sätt. Det var då jag kom i kontakt med Magnus Nylander. 

Magnus Nylander är expert på kost och näring, eller som Daniel beskriver det:

–  Det han inte vet om det vi stoppar i oss och hur det påverkar kroppen är inte värt att veta. Han hade kunskapen som jag saknade och komponerade bland mycket annat olika cocktails av vitaminer och antioxidanter. I den blev Medox en jätteviktig produkt. Magnus hade stenkoll på Medox och dess antocyaniner som är bra för kroppen. 

"Medox är naturligt"

Medox tillverkas av svenska vilda blåbär och svarta vinbär, något som var viktigt för Tynell. 

Som idrottare är du extremt noggrann med vad du stoppar i dig, speciellt kosttillskott. Medox är naturligt och man får bären i en hög koncentration, man får helt enkelt i sig de bästa ämnena.

En väldigt framgångsrik skidkarriär, med bland annat tre Vasaloppssegrar, fick dock ett abrupt slut för några år sedan. Hjärtbesvär satte stopp för en fortsatt elitsatsning, något som uppdagades när han var mitt i förberedelserna inför vad som hade kunnat bli den fjärde Vasaloppssegern. 

Det var en brutal händelse och en stor omställning för mig. Idrotten, och i synnerhet Vasaloppet, hade format mig och min personlighet. På en sekund blir inte det längre möjligt igen, säger Daniel.

Han må ha avslutat sin elitkarriär, men fysisk aktivitet och motion, inte minst i form av skidåkning är alltjämt en väldigt stor del av Daniels liv.

PASSA PÅ: Väljer du vårt prisvärda och populära OPTIMAL-paket sparar du 20% och får dessutom din försändelse fraktfritt.

“En del av min frukostrutin“

Förra året, när Vasaloppet firade 100 år, åkte han jubileumsvasan – ett skidlopp som om det vore 1922 igen. I praktiken innebar det långa träskidor med tårem, näbbskor och vadmalsbyxor samt tidsenlig mat och dryck som bröd, ägg, buljong och mjölk.

Det kändes väldigt spännande och kul att få chansen att åka det loppet. Vasaloppet är en del av min identitet som jag tänker tillbaka på med glädje och stolthet. 

– Mycket av det jag gör nu bygger på det jag har uträttat i Vasaloppet. Det är helt enkelt en väldigt stor del av mitt liv. 

Och Medox är fortfarande ett viktigt komplement i Daniels hälsosamma och aktiva livsstil. 

Jag tar två kapslar varje dag som en del av min frukostrutin. Deras naturliga innehåll gör att det känns väldigt bra att fortsätta med. 

– Ett fullvärdigt näringsintag är en viktig del för att må bra – och där är Medox en mycket viktig del.

HÄMTA DITT ERBJUDANDE HÄR

MEDOX® med ingredienserna blåbär och svarta vinbär, som innehåller antocyaniner, har flera dokumenterade hälsoegenskaper:


Blåbär bidrar till:

  • Att skydda cellerna mot oxidativ stress
  • Ögonens normala funktion och synförmåga
  • Blodkärlens normala funktion och normal perifer blodcirkulation
  • Ett balanserat kolesterol


Svarta vinbär bidrar till:

  • Immunsystemets normala funktion
  • Musklernas normala funktion


Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.