Fryser du ofta om fingrar och fötter?

Många lider av dålig blodcirkulation, ofta utan att vi vet om det. Här får du 3 bra tips på hur du kan upprätthålla normal blodcirkulation och ta hand om kroppen. Du är också välkommen att prova Medox utan kostnad en månad!

PRIORITERA DIN HÄLSA! PROVA MEDOX GRATIS HÄR

Kanske har någon i din närhet klagat på kalla händer och fötter?

Blodcirkulation handlar om blodets resa genom kroppen. God cirkulation är viktigt för att blodet ska kunna frakta tillräckligt med syre och näringsämnen ut till cellerna. Som tur är finns det mycket du kan göra själv för att bidra till en normal perifer blodcirkulation och normal kärlhälsa. Det finns flera enkla saker som du kan göra i vardagen för att ta hand om dig själv och din hälsa.

Här får du 3 bra tips på hur du kan upprätthålla en normal perifer blodcirkulation i vardagen:

1. Rör på dig

Eldre dame som trener hjemme

Rörelse och fysisk aktivitet är viktigt för blodcirkulationen. Det handlar inte nödvändigtvis om att ta sig an tuffa träningspass, utan snarare om att regelbundet röra på kroppen.

För många räcker det att sitta mindre stilla. En halvtimmes promenad ett par gånger i veckan är mycket bättre än ingenting.

Det hjälper att sitta mindre stilla. Res på dig regelbundet och gå en liten runda eller göra lätta rörelser vid soffan eller skrivbordet.

Om du sätter igång små projekt i trädgården, gå trappor istället för att ta hissen eller börjar kliva av bussen en hållplats tidigare än vad du brukar, så kan den ökade rörelsen ha en positiv inverkan på din blodcirkulation.

2. Koppla av

Var snäll mot dig själv och försök att minska den negativa stressen i vardagen. Stress kan nämligen påverka kroppen negativt och bidra till låg energi och brist på inspiration. Det kan därmed också bli svårare att motivera sig själv att vara aktiv och att äta nyttigt.

Försök att inte ha för fullspäckade dagar. Öva på att säga nej och ta reda på vilka saker du kan prioritera bort eller låta någon annan ta hand om. Planera istället in andningspauser i kalendern.

Öva på att säga nej!

Enkla andningsövningar, mindfulness och yoga kan vara väl värt ett försök. Det viktigaste är dock att du hittar något som kan hjälpa just dig att koppla av. Kom ihåg att utmattning ofta sitter mellan öronen.

3. Ge kroppen vad den behöver

För att kroppen ska fungera optimalt behöver den rätt drivmedel. Med rätt kost säkerställer du att kroppen får i sig de vitaminer och mineraler som den behöver. Samtidigt kan du begränsa intaget av de livsmedel som inte är gynnsamma för blodcirkulationen.

I mångt och mycket handlar det om att begränsa intaget av mättat fett och rött kött samt se till att äta rikligt med fisk, fullkornsprodukter, grönsaker, frukt och inte minst bär.

PRIORITERA DIN HÄLSA: Många väljer att komplettera sin kost med antocyaniner från svenska blåbär och svarta vinbär. Nu kan nya kunder prova Medox gratis i 30 dagar

Blåbär och normal perifer blodcirkulation

Visste du att svenska blåbär bidrar till en normal perifer blodcirkulation och normal kärlhälsa? Detta beror till stor del på en särskild typ av antioxidanter - antocyaniner - som finns i färgämnet hos de mörka bären.

MEDOX, som innehåller svenska blåbär, bidrar till normal perifer blodcirkulation

Blåbär bidrar till normal perifer blodcirkulation och normal kärlhälsa, tack vare de naturliga antioxidanterna – antocyaniner – i skalets färgämnen. Om du väljer att komplettera din normala kost och en sund och aktiv livsstil med kosttillskottet Medox ger du dig själv bättre förutsättningar att bidra till en normal perifer blodcirkulation och normal kärlhälsa. 

Hämta ditt erbjudande här

Erbjudande 30 dagar gratis Medox

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.