Välj den bästa antioxidantprodukten

Du känner säkert redan till att antioxidanter är bra för din kropp. Men det är lätt att gå vilse i djungeln av kosttillskott på marknaden. Det är därför en bra idé att välja en produkt som har en dokumenterat hälsofrämjande egenskaper.

Antioxidanter i blåbär bidrar till att skydda mot fria radikaler, som betyder att kroppens celler skyddas mot oxidativ stress. Man kan vitsigt säga att antioxidanterna från blåbär skyddar dina celler på samma sätt som tectyl och lack skyddar din bil mot rost.

”Det är viktigt att välja en produkt som kan uppvisa vetenskaplig dokumentation av själva produkten.”

Blåbär är en viktig källa

Frukt och grönt är viktiga källor till antioxidanter och antocyaniner, men blåbär har visat sig ha det definitivt högsta innehållet av flavonoider. Detta gäller i synnerhet de nordiska vilda blåbären. Flavonoidernas viktigaste funktion är att ge växter färg och skydda dem mot skadlig påverkan från miljön. I människokroppen bidrar dessa antioxidanter tillsammans med andra antioxidanter till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress. Blåbären bidrar också till ögonens normala funktion och synförmåga samt till normal perifer blodcirkulation och balansering av kolesterolvärdet. Svarta vinbär bidrar till immunsystemet och musklernas normala funktion. 

Många produkter på marknaden

När du ska välja ett kosttillskott som innehåller antioxidanter bör du försäkra dig om att produkten som du väljer har en dokumenterad effekt av de aktiva substanserna. Här är en checklista som hjälper dig att välja rätt produkt:

  • Försäkra dig om att själva produkten, och inte bara ingredienserna som produkten påstås innehålla, är dokumenterad genom studier vid flera olika sjukhus och universitet.
  • Försäkra dig också om att produktens hälsofrämjande egenskaper har publicerats eller offentliggjorts i erkända internationella näringsmedicinska och medicinska tidskrifter.

 

Väldokumenterad

Kosttillskottet Medox från MedPalett har funnits på marknaden i 20 år, och är en av ytterst få produkter som uppfyller samtliga punkter ovan. Det naturliga kosttillskottet framställs av antocyaniner från skalet på vilda svenska blåbär och svarta vinbär genom en patenterad process på fabriken i Sandnes, Norge. Antocyaninerna från blåbär och svarta vinbär utvinns utan att molekylerna i de aktiva substanserna förstörs. De rena antioxidanterna omvandlas till pulverform och koncentreras i en kapsel. Varje kapsel innehåller så mycket som 80 mg antocyaniner, vilket motsvarar två stora nävar blåbär och svarta vinbär.

”Det naturliga kosttillskottet framställs av antocyaniner från skalet på vilda svenska blåbär och svarta vinbär.”

Medox är en naturlig produkt. Produkten har genomgått en rad kliniska studier vid universitet och sjukhus i Norge, EU, Australien, Kina och USA.

Bärskapslar till hela världen

Företaget MedPalett, som producerar blåbärs- och svartavinbärs kapslar dygnet runt på fabriken i Sandnes, ägs av det tyska life science-företaget Evonik Nutrition & Care, med en årlig forskningsbudget på 3,5 miljarder kronor. Medox säljs i dag till 32 länder. 

Vi svenskar har alltid ätit blåbär och svarta vinbär. Bären har överlevt årstider och det nordiska tuffa klimatet i alla år. Medox är ett förädlat koncentrat av handplockade blåbär och svarta vinbär. De innehåller naturliga antioxidanter som kroppen behöver varje dag livet igenom.

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.