Ser du skillnad på olika typer av blåbär?

Blåbär är nyttigt, gott och en bra källa till viktiga antioxidanter. Men det är mycket som skiljer mellan de olika blåbären – kan du se skillnaden?

De mörkblå bären är enkla att få tag i. Vi kan antingen plocka dem själva i skogen när det är säsong, eller köpa dem i affären. Det finns dock andra typer av blåbär, som vid en första anblick ser likadana ut, men skenet bedrar.

Det är en stor skillnad på näringsinnehållet på svenska blåbär som växer vilt i skogen, och amerikanska blåbär som vi kan köpa året runt. Även om vi kallar båda typerna blåbär så är det stor botanisk skillnad på dem.

Naturliga antioxidanter

Varje Medox-kapsel innehåller hela 80 mg antocyaniner från blåbär och svarta vinbär. De blåbär som växer vilt i Norden innehåller maximalt av de naturliga antioxidanter som går under namnet antocyaniner. Dessa blåbär innehåller hela 70 procent mer antioxidanter än de amerikanska blåbär som man normalt hittar i affären.

Det gör Medox unikt

Kostillskottet är utvecklat med bakgrund i över 20 års forskning vid universitet i Bergen, och produceras i Norge. Medox med blåbärs- och svarta vinbärsextrakt har entusiasmerat och fascinerat forskare över hela världen i över 20 år från Australien och Kina till Italien och Kanada, men även i Sverige och Norge. Hittills har det publicerats över 25 oberoende vetenskapliga studier i ansedda närings- och medicinjournaler – något som gör Medox unikt.

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.

MEDOX® med ingredienserna blåbär och svarta vinbär, som innehåller antocyaniner, har flera dokumenterade hälsoegenskaper:


Blåbär bidrar till:

  • Att skydda cellerna mot oxidativ stress
  • Ögonens normala funktion och synförmåga
  • Blodkärlens normala funktion och normal perifer blodcirkulation
  • Ett balanserat kolesterol


Svarta vinbär bidrar till:

  • Immunsystemets normala funktion
  • Musklernas normala funktion


Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.