Skogens blå safirer är guld för kroppen

Att blåbär är gott och nyttigt är välkänt. Men vet du varför det är så nyttigt att äta blåbär?

Många av de sunda aktiva substanserna i blåbär och andra färgrika bär som svarta vinbär, kråkbär, fläder och tranbär, finns i skalet. Det är här många av de viktiga hälsosamma ämnena finns – bland annat antocyaniner.

Om du vill ha ut mesta möjliga hälsoeffekt ska du äta de nordiska bären, som gör dig lila om både mun och fingrar när du är ute med bärplockaren. De naturliga färgämnena i dessa bär kallas antocyaniner och är kanske de kraftigaste och bästa som finns.

Medox, med ingredienserna blåbär och svarta vinbär, som innehåller antocyaniner, har flera dokumenterade hälsoegenskaper (se faktaruta). Blåbär bidrar bland annat att skydda kroppen mot oxidativ stress.

Som en tumregel kan man säga att ju starkare färg bären har, desto mer antocyaniner innehåller de.

Orkar du äta tillräckligt med bär?

Mörka bär används i allt från smoothies till pannkakssylt. Men när vi behandlar bären – genom att blanda dem med annan mat eller koka dem – försvinner en del av antocyaninernas effekt.

Alla har inte möjlighet att äta flera nävar med färska blåbär varje dag, och de stora färska bär man kan köpa i butikerna året runt är varken nordiska eller blå inuti. Med andra ord innehåller de mycket mindre antocyaniner.

Starkare färg – mer antocyaniner

Tyvärr går det inte att veta hur mycket antocyaniner bären innehåller, även om man har plockat dem själv. Det beror nämligen på var, när och hur de växer. 

Tar du Medox varje dag så vet du alltid hur mycket du får i dig. Under produktionen av kosttillskottet kontrolleras det att varje kapsel innehåller 80 milligram antocyaniner.

Med utgångspunkt i över 20 års forskning vid universitetet i Bergen, samt flera års forskningssamarbete mellan universitetet och MedPaletts forskningslaboratorium i Sandnes, har man utvecklat ett unikt kosttillskott.

Endast de bästa av bären används

Genom en patenterad tillverkningsprocess så kan man som användare vara säker på att varje kapsel innehåller en stor mängd antocyaniner av högsta kvalitet.

Medox egenskaper har undersökts i omfattande vetenskapliga studier. Universitet och universitetssjukhus i Kina, USA, Kanada, Australien, Tyskland, Italien, Sverige och Norge har publicerat resultat från sina studier, förklarar Sjur Svaboe, grundare och styrelseordförande i Biolink Group – MedPaletts moderbolag.

Blåbären i Medox är plockade i de norrländska skogarna och fryses in med en speciell metod som bevarar den aktiva substansen under hela tillverkningsprocessen.

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.

MEDOX® med ingredienserna blåbär och svarta vinbär, som innehåller antocyaniner, har flera dokumenterade hälsoegenskaper:


Blåbär bidrar till:

  • Att skydda cellerna mot oxidativ stress
  • Ögonens normala funktion och synförmåga
  • Blodkärlens normala funktion och normal perifer blodcirkulation
  • Ett balanserat kolesterol


Svarta vinbär bidrar till:

  • Immunsystemets normala funktion
  • Musklernas normala funktion


Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.