Så tillverkas det norska blåbärstillskottet

Sedan starten 1998 har Medox producerats i norska Sandnes. Då som nu är målet detsamma – kapslarna med blåbär och svarta vinbär ska kunna bidra till en bättre folkhälsa.

Mycket har hänt sedan forskningen om det som kom att få namnet Medox började på 1990-talet. Men något som inte skiljer sig är att Medox då som nu är helt naturligt.

Medox-kapslarna tillverkas av skalet från vilda blåbär och svarta vinbär. Varför skalet? Skalet innehåller stora mängder antocyaniner – som är naturliga antioxidanter och har goda egenskaper för oss människor.

Medoxkapslarna är helt enkelt proppfulla av blåbärens och svarta vinbärens naturliga ämnen.

Det bästa från två nordiska superbär

Anneli Horster Johansson har under många år använt Medox som en naturlig del i sin vardag. Hon kom först i kontakt med kosttillskottet genom sin träningsinstruktör.

Jag läste om forskning som hade gjorts om Medox i Norge och USA. Sen är det ju blåbär och svarta vinbär, det är inget som skadar direkt, så jag började ta två kapslar om dagen.

Blåbären som används för att framställa Medox plockas i de norrländska skogarna för att därefter transporteras vidare till Sandnes i Norge, där Medox produceras.

Säljer miljontals kapslar varje år

I Sandnes har MedPalett sitt högkvarter. Under samma tak finns här forsknings-laboratorium, processanläggning och många anställda med specialkompetens inom hälsa och biokemi.

Vad är då hemligheten bakom miljontals sålda blåbärskapslar varje år? Det är antocyaninerna som är nyckeln till allt.

Medox extraherar antocyaninerna från bären på ett patenterat sätt, genom en process som inte skadar bären. Nästa steg är att antocyaninerna omvandlas till pulverform för att sedan packas i kapslar. Detta sker 24 timmar om dygnet inne i fabriken.

Varje Medox kapsel som skickas ut från fabriken innehåller 80 mg antocyaniner, och det är inte många produkter på marknaden som har ett så pass högt innehåll av naturliga antocyaniner.

En kapsel med blåbär och svarta vinbär

Det finns lika många antocyaniner i en kapsel Medox som i två nävar blåbär och svarta vinbär. Produkten har funnits på marknaden sedan år 2000 och har tiotusentals kunder över hela Norden.

Medox, med ingredienserna blåbär och svarta vinbär, som innehåller antocyaniner, har flera dokumenterade hälsoegenskaper (se faktaruta). Blåbär är en antioxidant, som skyddar kroppens celler mot oxidativ stress.

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.

MEDOX® med ingredienserna blåbär och svarta vinbär, som innehåller antocyaniner, har flera dokumenterade hälsoegenskaper:


Blåbär bidrar till:

  • Att skydda cellerna mot oxidativ stress
  • Ögonens normala funktion och synförmåga
  • Blodkärlens normala funktion och normal perifer blodcirkulation
  • Ett balanserat kolesterol


Svarta vinbär bidrar till:

  • Immunsystemets normala funktion
  • Musklernas normala funktion


Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.