Norskproducerade Medox vann pris

Norrønapriset gick 2015 till det norska kosttillskottet Medox för dess arbete för en bättre folkhälsa. Naturprodukten har dessutom vunnit internationellt erkännande genom att i omfattande vetenskapliga studier uppvisa överlägsna resultat jämfört med liknande produkter.

MedPalett AS fick det prestigefyllda Norrønapriset för sitt banbrytande arbete med att utveckla och tillverka det unika kosttillskottet Medox. Priset tilldelas personer eller företag som har bidragit till att stimulera branschens tillväxt och utveckling.

”Bidragit till branschens utveckling”

Årets vinnare av Norrønapriset är ett innovativt företag som har utvecklat sin vision och sitt mål om en bättre folkhälsa. Företaget är nytänkande och banbrytande och har bidragit till branschens utveckling. De har positionerat sig både lokalt och internationellt, säger ordföranden Stanley Wirak, på plats i Sandnes när han överlämnade priset på Norrønakonferensen 2015.

– Deras produkt är unik. Dess effekt har, i motsats till de flesta andra kosttillskott, dokumenterats i vetenskapliga studier vid universitet och universitetssjukhus i Norge, EU, Australien, Kina och USA ända sedan den lanserades på marknaden år 2000, säger Wirak.

Hyllar Medox

Medox-kapslarna innehåller naturliga antocyaniner från skalet på blåbär och svarta vinbär. Antocyaniner är den aktiva substans som ger bärens deras välkända egenskaper.

Medpalett AS har med Medox tagit fram en kvalitetsprodukt. Medox utvecklas och tillverkas i norska Sandnes genom en högteknologisk och patenterad process som är utvecklad av företagets egna forskare och ingenjörer, sa Stanley Wirak.

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.

MEDOX® med ingredienserna blåbär och svarta vinbär, som innehåller antocyaniner, har flera dokumenterade hälsoegenskaper:


Blåbär bidrar till:

  • Att skydda cellerna mot oxidativ stress
  • Ögonens normala funktion och synförmåga
  • Blodkärlens normala funktion och normal perifer blodcirkulation
  • Ett balanserat kolesterol


Svarta vinbär bidrar till:

  • Immunsystemets normala funktion
  • Musklernas normala funktion


Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.