Hur framställer vi Medox?

Medox är en kvalitetsprodukt som utvecklats och tillverkas i Norge. Medox-fabriken i Sandnes är en högteknologisk process som utvecklats av våra egna forskare och ingenjörer.

Medox-fabriken är således helt unik, och själva processen är patenterad. MedPalett är ensamma i världen med att producera sådana kapslar med 80 mg antocyaniner från blåbär och svarta vinbär. Produktionen kvalitetssäkras löpande av våra egna forskningslaboratorier, som ligger intill fabriken.

Råvarorna till Medox är färska vilda blåbär från norra Sverige. De svarta vinbären som används i Medox-produktionen kommer ursprungligen från Norge. På senare år har vi också, på grund av det stadigt ökande behovet av svarta vinbär, även etablerat en förprocess för antocyaniner från svarta vinbär i Nya Zeeland. Här finns världens främsta expertis inom odling av högkvalitativa svarta vinbär.

Antocyaninmolekylerna avskiljs från resten av substanserna i blåbärs- och svart vinbärsskalen genom en egenutvecklad patenterad process.

Under processen används bland annat rotationsindunstare, där bären genomgår en reningsprocess under så lågt tryck att de ”kokar” vid under 40 grader Celsius.

Bärens immunsystem

Antocyaniner är bärens eget immunsystem. Dessa molekyler blir mycket instabila och inte biologiskt aktiva om de inte behandlas enligt vår patenterade, högteknologiska process.

Att extrahera bärens rena antocyaniner samtidigt som fettämnen, klorofyll, dioxiner och en rad andra substanser avskiljs är ett avgörande moment i framställningsprocessen av Medox.

En strikt kvalitetskontroll utförd av högkvalificerade experter vid våra laboratorier är helt avgörande för att Medox ska framställas enligt de kvalitetskrav som vi har satt.

Medox-kapslarna behandlas i specialutrustning som säkerställer att varje kapsel innehåller 80 mg biologiskt aktiva antocyaninmolekyler.

Produktionen pågår dygnet runt i vår högteknologiska processfabrik i Sandnes.

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.