Smarta knepet som skyddar kroppens celler mot oxidativ stress

Visste du att blåbären i Medox skyddar cellerna med sina antioxidanter?

För Peter Wallenskog är det en självklarhet att komplettera sitt hälsosamma liv med Medox.

– Jag vet hur viktigt det är med balans i kroppen och vikten av antioxidanter, säger Peter Wallenskog.

LÄS MER OM MEDOX HÄR

Mental balans, kost och motion är tre viktiga kugghjul i Peter Wallenskogs liv.

Han har en historia som militär, entreprenör och har i många år arbetat som coach och ledare där just mental balans, kost och motion står i fokus.

– Det har alltid varit viktigt för mig att ha en bra och sund balans i livet. En god sömn är centralt för att kunna ladda batterierna. Och för att du ska kunna sova gott krävs en bra balans mellan träning och kost, berättar Peter.

Det är där Medox kommer in i bilden – ett prisbelönt kosttillskott som med sitt naturliga innehåll väckte nyfikenheten hos Peter.

PASSA PÅ: Väljer du Medox prisvärda och populära OPTIMAL-paket sparar du 20% och får dessutom din försändelse fraktfritt. Då får man hem askarna direkt i brevlådan. 

“Antioxidanter är väldigt viktigt”

– I grunden är jag negativ till piller och kosttillskott, då jag gillar att äta en mångsidig kost.

När Peter kom i kontakt med Medox för första gången blev han nyfiken på bärkapslarna – och efter hans efterforskningar kunde han konstatera att Medox endast innehåller naturliga ingredienser i form av blåbär och svarta vinbär. Två superbär som gör gott för kroppen.

– Hela mitt liv har jag ätit ett halvt kilo frukt och grönt varje dag, och där har blåbären alltid varit med.

I fyra år har han nu valt att komplettera med Medox-kapslar. 

Medox, med blåbär innehåller antocyaniner. Antocyaniner är de naturliga färgämnena i mörka bär, som fungerar i vår kropp som antioxidanter, vilka skyddar kroppens celler mot oxidativ stress.

– Antioxidanter är väldigt viktigt för mig, säger Peter, och fortsätter:

– Jag försöker alltid få i mig en rimlig mängd (antioxidanter) varje dag, men ibland kan det av olika anledningar vara svårt att upprätthålla. Genom att komplettera med Medox varje dag säkerställer jag att jag får i mig den mängden antioxidanter som är bra för min kropp. Då har jag en grund att utgå från och behöver inte bekymra mig över det resten av dagen.

Kroppens försvar mot fria radikaler

Blåbär innehållande antocyaniner är naturliga antioxidanter, som bland mycket annat bidrar till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress.

Oxidativ stress är en inre kemisk obalans som sker i kroppen om antioxidanter inte klarar av att oskadliggöra fria radikaler som bildas i samband med ämnesomsättningen.

Och denna oxidativa stress kan, om det vill sig illa, skapa skadliga kedjereaktioner som i värsta fall kan skada kroppens celler. Förenklat kan man alltså säga att antioxidanter är kroppens skydd mot fria radikaler.

Genom att komplettera med Medox varje dag kan du vara säker på att du får i dig en rejäl mängd extra antioxidanter – precis som Peter Wallenskog har gjort i flera år.

– Jag ser Medox som ett viktigt och hälsosamt komplement för att kunna säkerställa den livsstil jag eftersträvar.

Och den livsstilen har för Peter alltid inneburit mycket träning.

– Jag har tränat hela mitt liv, och en gång i tiden karate på elitnivå. Nu för tiden blir det tre hårda pass i veckan, och så cyklar alternativt går jag en runda varje dag.

HÄMTA DITT PROVA PÅ-ERBJUDANDE HÄR

Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.

MEDOX® med ingredienserna blåbär och svarta vinbär, som innehåller antocyaniner, har flera dokumenterade hälsoegenskaper:


Blåbär bidrar till:

  • Att skydda cellerna mot oxidativ stress
  • Ögonens normala funktion och synförmåga
  • Blodkärlens normala funktion och normal perifer blodcirkulation
  • Ett balanserat kolesterol


Svarta vinbär bidrar till:

  • Immunsystemets normala funktion
  • Musklernas normala funktion


Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.