Rekommenderad dosering

Rekommenderad dosering är 1–2 kapslar dagligen. Prova dig fram till en dos som passar dig. En kapsel är bra, två kapslar är ännu bättre. Här kan du läsa allt om dosering och användning av Medox.

Rekommenderad dosering är 1–2 kapslar dagligen. Prova dig fram till en dos som passar dig. En kapsel är bra, två kapslar är ännu bättre. Många nya användare upplever att egenskaperna från Medox kommer bäst till sin rätt vid 2 kapslar om dagen i början. Detta gäller även för våra trogna användare som under lång tid tagit två kapslar Medox om dagen.  Observera: Vid intag av blodförtunnande läkemedel kontakta din läkare eller vårdinrättning och tala om att du intar Medox och be att få kontrollerat blodbilden, så inställning av det blodförtunnande läkemedlet kan ändras/justeras.

TA testen och få vår rekommendation

En nyligen genomförd kundundersökning*, visar att hela 89 procent av de som tar två kapslar Medox dagligen är nöjd eller mycket nöjda, medan 68 procent av de som tar en kapsel om dagen svarar detsamma.

Inför större fysisk ansträngning rekommenderar vi 2 kapslar dagligen.

Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost i kombination med en hälsosam livsstil.

* MEDOX Kundundersökning Mars 2020

Kapslarna sväljs med vatten

Ta Medox med ett glas vatten eller valfri dryck, dock inte tillsammans med mjölkprodukter.

Varför bör man inte kombinera mjölk och Medox?

Studier med ämnen som liknar de som finns i Medox har visat att de förväntade egenskaperna inte är lika då man tillför dem tillsammans med mejeriprodukter såsom exempelvis mjölk, fil, yoghurt eller ost. Det är alltså inget farligt att ta Medox tillsammans med mejeriprodukter, men man kan inte tillgodogöra sig en del av Medox egenskaper. Se därför helst till att ta Medox ett par timmar skiljt ifrån de tillfällen då du exempelvis dricker mjölk eller äter yoghurt. 

När på dagen ska jag ta Medox?

Det spelar ingen roll när på dagen du tar Medox. Vi rekommenderar att du tar kapslarna när det passar bäst in i din dagliga rutin, 1-2 timmar före eller efter någon måltid. Kapslarna sväljs med vatten, inte mjölkprodukter. Läs gärna "8 smarta tips" här!

Bör Medox tas med eller utan mat?

Vi har inga studier som specifikt undersöker denna fråga, men vi rekommenderar att du tar kapslarna när det passar bäst in i din dagliga rutin, 1-2 timmar före eller efter någon måltid. 

Spelar det någon roll när på dygnet man tar Medox?

Det spelar ingen roll när på dagen du tar Medox. Vi rekommenderar att du tar kapslarna när det passar bäst in i din dagliga rutin, 1-2 timmar före eller efter någon måltid. Vår rekommendation är att om du tar fler än en kapsel, så ta dem då vid samma tillfälle.

Har du svårt att svälja kapslar?

Tag gärna en klunk vatten innan du ska svälja kapslarna, och svälj ner dem med ett glas vatten om du upplever sväljsvårigheter.

Kan Medox-kapslarna delas?

Ja, kapslarna kan delas och innehållet exempelvis hällas ner i ett glas vatten om du har svårt att svälja kapseln, men vi rekommenderar inte att kapslarna delas då pulvret innuti dem är starkt färgande (!). Använd gärna ett sugrör med tanke på tänderna och eventuell missfärgning.

Kan gravida och ammande inta Medox?

Medox är extrakt av svenska blåbär och svarta vinbär med sina antocyaniner, som är vattenlösliga. 1-2 kapslar om dagen motsvarar runt 2 fulla nävar av de färska bären innehållande antocyaniner, som alla kan äta. Tillverkningen av Medox kapslarna innebär inget annat än att man anrikar de nyttiga antocyaninerna för att göra det enklare för konsumenten att inta året runt.

Skulle kroppen reagera med att den får i sig för mycket av antocyaniner, så genom sin vattenlöslighet kissar man ut överskottet. Blåbär och dess antocyaniner är antioxidanter, som skyddar kroppens celler mot oxidativ stress, vilket får anses värdefullt både för den gravida kvinnan och dess foster samt den ammande kvinnan och det lilla barnet.

Kan barn äta Medox?

Vår rekommendation är att barn under 12 år inte bör inte Medox, eftersom vi saknar studier på barn. Livsmedelsverkets allmänna rekommendation är att barn kan vara extra känsliga för hälsokostprodukter och bör därför vara extra försiktiga.