Vad innehåller en kapsel MEDOX®?

En kapsel innehåller 210 mg extrakt av blåbär och svarta vinbär, varav hela 80 mg antocyaniner – hälften från vilda blåbär från skogarna i norra Sverige och hälften från svarta vinbär från Nya Zeeland.

Om blåbären

I norra Sverige växer enorma mängder av naturens vilda blåbär. Härifrån kommer blåbären som används i produktionen av MEDOX®-kapslar. Under de senaste 15 åren har vi upprättat kontakter inom svensk bärindustri i Norrland och får bären från dem. Vi besöker leverantörerna årligen och kontrollerar att de följer gällande regler avseende minimilöner, arbetsförhållanden osv. 

Om svarta vinbären

De svarta vinbären som används i MEDOX®-produktionen kommer ursprungligen från Norge. På senare år har vi också, på grund av det stadigt ökande behovet av svarta vinbär, även etablerat en förprocess för svart vinbärsextrakt i Nya Zeeland. Här finns världens främsta expertis inom odling av högkvalitativa svarta vinbär.

80 mg antocyaniner

En MEDOX®-kapsel motsvarar ca 2 rejäla nävar blåbär och svarta vinbär. Fruktosen från bären följer inte med till MEDOX®, endast färgmolekylerna (antocyaninerna) från bärets skal. Du kan vara säker på att en MEDOX®- kapsel alltid innehåller 80 mg antocyaniner, oavsett hur många bär som vi måste använda för att få rätt mängd.

Maltodextrin

Vi använder maltodextrin från ej genmodifierad majs (icke-GMO). Vi använder således inte vete, vilket innebär att personer med glutenintolerans kan använda MEDOX®.

Citronsyra

Citronsyra är en svag organisk syra som bland annat finns i citrusfrukter. Den finns även i flera andra frukter och grönsaker. Citronsyra är ett naturligt konserveringsmedel, och används i stor utsträckning som surhetsreglerande medel i olika livsmedel. Vi använder industriellt framställd citronsyra, som är godkänd av EU för användning i livsmedel. 
Även våra kroppar bildar citronsyra, som en del av en normal ämnesomsättning. Läs mer om citronsyra på Livsmedelsverkets hemsida.